3 zaken die uw sanitair corona-proof maken

Het sanitair corona-proof maken hoeft niet te betekenen dat er een grote investering gedaan moet worden. Veel ondernemers, die openbare sanitaire voorzieningen hebben, gaan aan de slag met het corona-proof maken van de sanitaire ruimte. Daarnaast zijn er zeker ook particulieren die hier iets mee willen doen. Iets eenvoudigs, zoals de handen wassen na toiletbezoek, is ineens een risico geworden voor iedereen. Van Son Installaties geeft u 3 tips om uw sanitair corona-proof te maken zonder dat u voor erg grote uitgaven komt te staan.

1. Verhoging van de veiligheid

Niets is zo belangrijk als veiligheid in huis. Wanneer er iets mis is met de CV ketel, dan kan dit leiden tot ernstige risico’s. Hierbij kunt u denken aan brand of koolmonoxidevergiftiging. Door te zorgen voor periodiek CV onderhoud kunt u dergelijke risico’s tot een minimum beperken. Een ervaren monteur zal de CV keten aan een scherpe inspectie onderwerpen en spoort de kleinste gebreken voor u op, zodat deze direct verholpen kunnen worden, vóórdat deze gebreken voor gevaren in huis zorgen.

1. Kranen met sensor

Om de handen goed te kunnen wassen is er uiteraard een kraan nodig. Het is in deze tijd vooral de kraan die de extra risico’s oplevert in de sanitaire ruimten. Iedereen raakt de kraan aan vóórdat de handen gewassen zijn. Vervolgens wordt de vieze kraan na het handen wassen weer aangeraakt om deze dicht te draaien. U kunt zich voorstellen dat er veel bacteriën op de kraan aanwezig zijn. Vanuit onze service kunnen wij de meest uiteenlopende kranen installeren, waaronder ook kranen met sensor. Deze kranen hoeven niet te worden aangeraakt om te werken. De sensor merkt een object voor de kraan op en zorgt ervoor dat de kraan aan gaat voor een bepaalde duur. Zo kunt u niet alleen uw sanitair corona-proof maken, maar bespaart u ook flink op het waterverbruik.

2. Een blower in plaats van handdoeken

We zijn gewend om de handen af te drogen met een handdoekje, zoals een gastendoekje. In openbare sanitaire gelegenheden wordt vaak gebruik gemaakt van papieren handdoeken. Deze papieren handdoeken zijn al hygiënischer dan reguliere handdoeken, echter, om een papieren velletje uit de automaat te halen is het vaak toch nodig om de dispenser aan te raken. Wilt u het sanitair corona-proof maken? Dan kunt u ervoor kiezen om een blower te laten installeren. Deze hoeft niet te worden aangeraakt en werkt, net als bovenstaande kranen, met een sensor. De handen worden goed droog zonder dat er iets aangeraakt hoeft te worden. Steeds meer mensen gaan liever verbouwen dan verkopen, zeker in deze tijd. Gaat u, zakelijk of privé, ook verbouwen en wilt u het sanitair corona-proof maken? Dan is een blower dus zeker een goed idee.

3. Automatische zeepdispensers

Dan blijft er uiteraard nog een belangrijke factor over, namelijk het zeepgebruik. Veel mensen wassen de handen na toiletbezoek enkel met water, maar er zijn ook veel mensen die hierbij graag zeep gebruiken. Een blokje zeep of een doseerpomp vraagt om aanraking en levert daarmee de nodige risico’s op. U kunt ervoor kiezen om automatische zeepdispensers te gebruiken. Deze hoeven niet te worden aangeraakt en geven per persoon de juiste hoeveelheid zeep af om de handen goed te kunnen wassen. U bespaart hierdoor flink op de kosten voor zeep, want het verbruik zal verminderen. Daarnaast zijn de automatische zeepdispensers natuurlijk ideaal wanneer u de sanitaire ruimte corona-proof wilt maken.

Wilt u ook het sanitair corona-proof maken?

Voor veel bedrijven is het verplicht om het sanitair corona-proof te maken, zodat gasten of bezoekers veilig gebruik kunnen maken van de sanitaire voorzieningen. Particulieren maken ook aanpassingen in de eigen woning, om de omgeving veiliger te maken voor het huishouden én de gasten. Van Son Installaties is specialist in onder meer toilet- en badkamerverbouwingen en renovaties. Wilt u meer informatie of een persoonlijk advies? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Snel een loodgieter of CV monteur nodig?

Bel direct 030 – 207 25 08.
24/7 bereikbaar.
Klik om te bellen!

Nieuw sanitair aanleggen of vervangen?

Is uw bestaande sanitair aan vervanging toe? Vraag een offerte aan!
Gratis offerte

CV-onderhoudscontract afsluiten?

Nooit meer omkijken naar uw CV-installatie met een onderhoudscontract.
Neem contact op

Over ons

Van Son Installaties is van een familiebedrijf, dat is uitgegroeid tot een gerenommeerd installatiebedrijf. Wij zijn gevestigd in Vianen en verzorgen alle soort badkamer en -toilet installaties, CV-diensten en loodgieterswerkzaamheden.

Beoordelingen

Contact opnemen

Van Son Installaties