4 meest voorkomende CV ketel storingen en oplossingen

CV ketel storingen komen voor in diverse varianten. De ene storing komt aanzienlijk vaker voor dan de andere. Daarnaast is het zo dat een deel van de CV ketel storingen zelf opgelost kan worden, terwijl andere storingen echt moeten worden opgelost door een professional. Van Son Installaties geeft u inzicht in de 4 meest voorkomende CV ketel storingen en biedt u mogelijke oplossingen om deze storingen te verhelpen.

1. De waterdruk zakt onder de 1 bar

De CV ketel werkt niet goed meer wanneer de waterdruk zakt onder de 1 bar. Het is belangrijk dat de waterdruk op een goed peil wordt gehouden om ervoor te zorgen dat de CV ketel optimaal blijft functioneren. U kunt deze CV ketel storing zelf oplossen door de ketel met kraanwater bij te vullen. Breng het waterniveau weer op pijl en de CV ketel werkt weer uitstekend. Echter, er is meer aan de hand wanneer de waterdruk al snel weer zakt. In de meeste gevallen is er dan sprake van een lekkage. Het is dan verstandig om contact met ons op te nemen.

2. U heeft geen warm water, maar wel verwarming

Het is natuurlijk heel vervelend wanneer u onder de douche tot de ontdekking komt dat u geen warm water heeft, zeker als u uitkijkt naar een warme of hete douche. Nog vreemder wordt het wanneer de verwarming wel gewoon werkt. Toch is dit een veel voorkomende CV ketel storing. Het kan zijn dat de waterdruk te laag is. Dit lost u op door met kraanwater bij te vullen. Het is ook mogelijk dat er iets niet in orde is met één van de leidingen die leiden naar een ander tappunt. Periodiek CV ketel onderhoud kan dit soort zaken vaak voorkomen, maar het probleem kan ook spontaan ontstaan. Hierdoor kan dit toch, ondanks een goed onderhoud, het probleem zijn. Wordt er een foutmelding weergegeven? Dan kunt u deze foutmelding controleren in een (online) handleiding, waar vaak ook de juiste oplossing bij wordt gevonden.

3. Uw verwarming wordt niet warm en / of tikt

Zeker op koude dagen is het natuurlijk ook heel vervelend wanneer de verwarming niet werkt. Hoort u een tikkend of klikkend geluid uit de verwarming / verwarmingsbuizen komen? Dan wordt het probleem in veel gevallen veroorzaakt door de aanwezigheid van lucht in de leidingen. De verwarming werkt dan helemaal niet meer of gewoon niet optimaal. Hoe meer lucht er in de leidingen zit, hoe minder goed de verwarming werkt. De radiator ontluchten biedt de oplossing. Start bij de radiator die zich het laagst bevindt, open het kleine kraantje en wacht tot u druppels ziet. Draai het kraantje vervolgens weer dicht en herhaal dit bij alle radiatoren in huis. Controleer goed of de waterdruk in de CV ketel na deze handelingen nog in orde is. Mogelijk is het nodig om een beetje bij te vullen.

4. Het ontstaan van een koolmonoxidelek

We moeten voorop stellen dat dit CV ketel probleem al enkele jaren niet meer zo vaak voorkomt. De apparatuur wordt steeds beter en we worden beter beschermd tegen een koolmonoxidelek. Toch komt het nog wel voor en dit is een CV ketel storing die u niet zelf op kunt lossen. Er zit geen smaak of geur aan koolmonoxide, waardoor u zelf niet merkt dat dit gas vrijkomt. Het is daarom belangrijk om een goede melder in huis te hebben. Plaats deze het liefst zo laag mogelijk bij de grond, want koolmonoxide gaat van beneden naar boven naar mate de ruimte zich ermee vult. Het best is om de melder te plaatsen op een hoogte die lager ligt dan waar uw neus zich bevindt wanneer u zit. Koolmonoxide is dodelijk. Een CV ketel reparatie is direct nodig wanneer u te maken krijgt met een koolmonoxidelek. Van Son Installaties helpt u graag.

CV ketel storingen laten oplossen

Soms kunt u een CV ketel storing zelf oplossen, maar vaak is het toch nodig om CV ketel storingen te laten verhelpen door een professional. Hiervoor bent u altijd welkom bij Van Son Installaties. U bent bij ons niet alleen aan het juiste adres voor het laten verhelpen van CV ketel storingen. Wij bieden ook CV ketel onderhoud op periodieke basis, zodat diverse storingen kunnen worden voorkomen. Heeft u te maken met een CV ketel storing of wilt u een afspraak maken voor CV ketel onderhoud? Neem dan gerust contact met ons op. Bij CV ketel storingen komen wij altijd op een zo kort mogelijke termijn ter plaatse.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Snel een loodgieter of CV monteur nodig?

Bel direct 030 – 207 25 08.
24/7 bereikbaar.
Klik om te bellen!

Nieuw sanitair aanleggen of vervangen?

Is uw bestaande sanitair aan vervanging toe? Vraag een offerte aan!
Gratis offerte

CV-onderhoudscontract afsluiten?

Nooit meer omkijken naar uw CV-installatie met een onderhoudscontract.
Neem contact op

Over ons

Van Son Installaties is van een familiebedrijf, dat is uitgegroeid tot een gerenommeerd installatiebedrijf. Wij zijn gevestigd in Vianen en verzorgen alle soort badkamer en -toilet installaties, CV-diensten en loodgieterswerkzaamheden.

Beoordelingen

Contact opnemen

Van Son Installaties