5 tips voor een klein badkamer design

Een klein badkamer design is vaak lastig. Veel mensen die een relatief kleine badkamer hebben vinden het moeilijk om de juiste keuzes te maken voor het design. Hoe wordt de meest praktische indeling gerealiseerd? Op welke manier kan er meer ruimte worden gecreëerd en hoe wordt de badkamer optisch groter? Van Son Installaties helpt u graag verder. Wij geven u 5 tips voor een klein badkamer design.

1. Leg de vloertegels diagonaal

In de meeste gevallen wordt er gekozen voor rastervormige vloertegels voor in de badkamer. Dit is vaak een mooie keuze, maar in een klein badkamer design zorgt het er wel voor dat de ruimte kleiner aanvoelt. U kunt de badkamer makkelijk groter doen lijken door de vloertegels diagonaal te leggen. Kies voor grotere vloertegels met dunnere voeglijnen. Dit, gecombineerd met het diagonaal leggen van de vloertegels, wekt de indruk van meer vierkante meters in de badkamer.

2. Hang zo veel mogelijk op

Hoe meer er op de badkamervloer staat, hoe kleiner de ruimte oogt. Wanneer u een kleine badkamer heeft, dan wordt de ruimte optisch groter wanneer u kiest voor zo veel mogelijk zwevende objecten. U kunt dus beter kiezen voor een hangend toilet dan voor een staande toiletpot. Daarnaast zijn er tegenwoordig ook prachtige badkamermeubels in zwevend design. Hierdoor blijft een groot deel van het vloeroppervlak in de badkamer zichtbaar, waardoor de kleine badkamer veel ruimer aanvoelt.

3. Voorkom items die uitsteken

De badkamer lijkt snel kleiner te worden wanneer er veel objecten zijn die uit de wand steken. Hierbij kunt u denken een diepe medicijnkasten, handdoekrekken en bijvoorbeeld kledinghaken. Items die uitsteken zorgen voor een gevoel van complexiteit en zwaarte, waardoor de badkamer veel kleiner lijkt. Voorkom zo veel mogelijk items die uit de muur steken en probeer meer in de wand te verwerken. Dit maakt de kleine badkamer een stuk ruimer én veiliger.

4. Gebruik grote tegels in de kleine badkamer

Er wordt vaak gedacht dat kleine vloer- en wandtegels de beste keuze zijn voor kleine badkamers. Toch is dit zeker niet het geval. Eén van de belangrijkste tips voor een klein badkamer design is wel: kies voor grote tegels op vloer en wanden. Een grote tegel opent de ruimte, zeker wanneer er gekozen wordt voor smalle voeglijnen. Om een sterker gevoel van ruimte te creëren zijn badkamertegels in groot formaat en lichte kleur de beste keuze. Wanneer wij bij u komen voor een badkamerinstallatie, dan kunnen wij u uiteraard adviseren bij het maken van uw keuzes voor de kleine badkamer.

5. Gebruik liever geen douchegordijn

Een douchegordijn sluit de ruimte af. Het is een relatief groot object, zeker in de kleine badkamer. Het is beter om het douchegordijn te vervangen door een glazen wand of een glazen douchecabine, afhankelijk van de mogelijkheden. Met glas maakt u de ruimte open en zorgt u voor meer ruimte. Is glas echt geen optie? Dan is een licht doorlatend douchegordijn de beste keuze.

Uw ervaren partner voor een klein badkamer design

Heeft u een relatief kleine badkamer en wilt u de badkamer laten verbouwen of renoveren? Van Son Installaties denkt graag met u mee over het design. Ook voor kleine badkamers bent u bij ons aan het juiste adres. Samen met u realiseren wij een klein badkamer design dat aan al uw wensen en eisen voldoet. Wilt u meer informatie of een persoonlijk advies? Neem dan gerust eens contact met ons op.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Snel een loodgieter of CV monteur nodig?

Bel direct 030 – 207 25 08.
24/7 bereikbaar.
Klik om te bellen!

Nieuw sanitair aanleggen of vervangen?

Is uw bestaande sanitair aan vervanging toe? Vraag een offerte aan!
Gratis offerte

CV-onderhoudscontract afsluiten?

Nooit meer omkijken naar uw CV-installatie met een onderhoudscontract.
Neem contact op

Over ons

Van Son Installaties is van een familiebedrijf, dat is uitgegroeid tot een gerenommeerd installatiebedrijf. Wij zijn gevestigd in Vianen en verzorgen alle soort badkamer en -toilet installaties, CV-diensten en loodgieterswerkzaamheden.

Beoordelingen

Contact opnemen

Van Son Installaties