Badkamerverbouwing realiseren: praktische overwegingen

Een badkamerverbouwing realiseren is enerzijds heerlijk en anderzijds een lastige opgave. Natuurlijk is het fantastisch als de badkamerverbouwing eenmaal achter de rug is en u kunt genieten van een mooie nieuwe badkamer. Toch is de weg daar naartoe voor de meeste mensen lang, vooral omdat deze gevuld is met het maken van lastige keuzes en natuurlijk een rommelige badkamer. Een badkamerverbouwing realiseren wordt al een stuk makkelijker wanneer u weet aan welke praktische overwegingen u moet denken. Hier helpen wij u graag bij. Van Son Installaties biedt u een aantal praktische overwegingen voor wanneer u een badkamerverbouwing wilt realiseren.

1. Wat is de meest geschikte badkamervloer

U gaat een badkamerverbouwing realiseren en dient een mooie badkamervloer uit te kiezen. Waar denkt u allemaal aan? Op de eerste plaats denkt u een de soort vloertegels. Grote vloertegels zijn vaak wat gladder, omdat de voeglijnen verder uit elkaar liggen, tenzij de vloertegels natuurlijk structuur hebben. Kleinere vloertegels laten de ruimte kleiner lijken, waardoor dit niet de beste keuze is voor relatief kleine badkamers.

2. Opslag met laden of deuren?

Het is altijd verstandig om direct rekening te houden met opslagruimte wanneer u een badkamerverbouwing gaat realiseren. Het incalculeren van een badkamermeubel is bijvoorbeeld sterk aan te raden, maar kiest u dan voor laden of deuren in dit meubel? Deurtjes zijn makkelijker schoon te houden – en schoon te maken – dan laden. Anderzijds zijn laden makkelijker toegankelijk en beter te organiseren.

3. Komt er een douche of een bad?

Is er onvoldoende ruimte om een bad én een douche te realiseren bij de verbouwing van de badkamer? Dan moet er een keuze gemaakt worden. Kiest u voor een douche of bad in uw nieuwe badkamer? Wanneer u kleine kinderen heeft of in de toekomst nog kinderen wilt krijgen, dan is een bad vaak een veiligere optie. Zijn uw kinderen al groter en/of raakt u zelf slechter ter been? Dan is een douche vaak praktischer. Vraag uzelf daarom altijd af of u een kindvriendelijke badkamer nodig heeft of juist niet.

4. Wat voor afvoer bij de badkamerverbouwing realiseren?

Het is uiteraard belangrijk om een goede afvoer bij de badkamerverbouwing te realiseren. Veel mensen staan er niet direct bij stil dat er hierin ook keuzes te vinden zijn. In verreweg de meeste gevallen worden er buizen van 1,5 inch gebruikt. Dit is de standaard afmeting. Zijn er personen in huis met lang haar? Dan wordt het risico op verstopping groter en is het vaak beter om te kiezen voor een afvoer met een afmeting van 2 inch. Overigens is het altijd verstandiger om de watertoevoerleidingen door een binnenmuur te leiden in plaats van door een buitenmuur.

5. Een raam in de badkamer of niet?

In bepaalde gevallen heeft u de keuze om een raam in de nieuwe badkamer te realiseren. Dit is altijd een goede optie met het oog op een optimale ventilatie, maar het brengt wel wat overwegingen met zich mee. Zo is het verstandig om te kiezen voor een paneel dat kan worden geopend voor frisse lucht en het is, met het oog op uw privacy, beter om te kiezen voor een matglazen paneel. Omlijst het geheel het liefst met stenen stijlen om te zorgen voor een optimale waterdichtheid. Zorg er ook voor dat de dorpel naar beneden helt voor een goede afvoer. Ten slotte adviseren wij een kantel- en draairaam in een badkamer, omdat dit venster volledige privacy biedt, zelfs wanneer het open staat.

Wilt u binnenkort een badkamerverbouwing realiseren?

Heeft u plannen voor de badkamer en wilt u binnenkort een badkamerverbouwing realiseren? Dan helpen wij u graag. Wij zorgen ervoor dat u de badkamer van uw dromen krijgt, terwijl wij de tijd in de rommel van de verbouwing tot een minimum beperken. Wij vertellen u graag meer over wat wij precies voor u kunnen betekenen, op vrijblijvende basis. Neem gerust eens contact met ons op.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Snel een loodgieter of CV monteur nodig?

Bel direct 030 – 207 25 08.
24/7 bereikbaar.
Klik om te bellen!

Nieuw sanitair aanleggen of vervangen?

Is uw bestaande sanitair aan vervanging toe? Vraag een offerte aan!
Gratis offerte

CV-onderhoudscontract afsluiten?

Nooit meer omkijken naar uw CV-installatie met een onderhoudscontract.
Neem contact op

Over ons

Van Son Installaties is van een familiebedrijf, dat is uitgegroeid tot een gerenommeerd installatiebedrijf. Wij zijn gevestigd in Vianen en verzorgen alle soort badkamer en -toilet installaties, CV-diensten en loodgieterswerkzaamheden.

Beoordelingen

Contact opnemen

Van Son Installaties