Boiler problemen? Deze komen het vaakst voor!

Boiler problemen kunnen van het ene op het andere moment ontstaan. Bij bepaalde problemen is er sprake van een zogenaamde aanloop, maar u kunt ook ineens te maken krijgen met een probleem met de CV ketel, zoals een storing. Van Son Installaties vertelt u meer over de 5 meest voorkomende boiler problemen.

1. Koude plekken in de radiator

U merkt op dat de radiator op bepaalde plekken koud aanvoelt. Dit is vervelend, want het betekent dat de radiator niet voor optimale warmte zorgt. Koele of koude plekken in de radiator worden in de meeste gevallen veroorzaakt door een opeenhoping van slib of lucht in de radiator. Hierdoor kan de warmte zich niet meer gelijk verdelen en zo ontstaan er koele of volledig koude plekken. Veel radiatorproblemen kunnen worden opgelost door de radiator te ontluchten, een eenvoudige taak die u zelf kunt uitvoeren. Werkt ontluchten niet? Dan kunnen wij u uiteraard van dienst zijn.

2. Een bevroren condensaatleiding

In Nederland zijn de winters niet meer zo koud als zij ooit geweest zijn, maar het kan nog altijd wel flink vriezen, zeker in de nachten. Uw CV installatie kan defect raken wanneer condensaat terug in de ketel stroomt. Dit is precies wat er gebeurt wanneer de condensaatleiding bevroren is geraakt. Door het bevriezen van de condensaatleiding ontstaat er een verstopping. Dit komt het vaakst voor in onverwarmde ruimten, zoals in de kelder, en in woningen waarbij de condensaatleiding buiten is aangebracht. Uiteraard komen wij graag snel ter plaatse om de nodige CV reparaties uit te voeren.

3. Eén van de meest voorkomende boiler problemen: geen warm water!

Eén van de vaakst voorkomende boiler problemen in ons land is het spontane gebrek aan warm water. Dit betekent in de regel ook dat de verwarming niet werkt. Dit probleem kan worden veroorzaakt door de meest uiteenlopende zaken, zoals defecte gemotoriseerde kleppen, kapotte systeemmembranen of luchtsluizen, een te lage druk of een kapotte thermostaat. De manometer kan u vertellen of het probleem zit in een te lage druk. Is dit het geval? Dan kunt u zelf de druk verhogen. Zit het probleem in de thermostaat? Dan kan de handleiding van uw thermostaat u wellicht de oplossing bieden. Komt u er niet uit? Van Son Installaties staat natuurlijk graag voor u klaar.

4. Een lage keteldruk

De keteldruk moet op een juist niveau zijn, anders werkt de CV ketel niet meer zoals het hoort. Idealiter is de druk ingesteld op 1,5 bar. Boiler problemen ontstaan vaak wanneer de druk onder de 1 bar zakt. Een lage keteldruk kan worden veroorzaakt door zaken als een systeemlek, recent ontluchte radiatoren, een defect onderdeel of een beschadigde afdichting. U kunt de druk zelf weer omhoog brengen, echter, dit is lang niet altijd de oplossing. Merkt u een lek op of kunt u zelf het boiler probleem niet traceren? Neem dan direct contact met ons op.

5. Een boilerlekkage behoort ook tot veel voorkomende boiler problemen

Een boilerlekkage, of ketellekkage, komt in de praktijk vaker voor dan gedacht wordt. U krijgt er ook zeker niet zomaar mee te maken, maar het kan altijd gebeuren. Een boilerlekkage kan dus ook voorkomen bij een relatief nieuwe boiler. In de meeste gevallen worden boiler problemen als lekkages veroorzaakt door interne onderdelen, zoals de pompafdichting of de drukklep. Het lek kan ook afkomstig zijn van het overdrukventiel, wat in de meeste gevallen aangeeft dat de druk in het systeem te hoog opgelopen is. Ook corrosie is een veel voorkomende oorzaak. Schakel altijd een professional in wanneer u een boilerlekkage opmerkt.

Diverse boiler problemen effectief voorkomen

Boiler problemen zijn natuurlijk erg vervelend. U kunt zorgen voor een afname van het risico op dergelijke problemen. Dit doet u door te zorgen voor een goed en regelmatig CV onderhoud. Echter, boiler problemen zijn nooit helemaal uit te sluiten. Merkt u op dat er iets mis is met uw CV ketel? Van Son Installaties komt graag ter plaatse om het probleem voor u op te sporen en te verhelpen. Wilt u meer informatie, advies of een afspraak? Neem dan gerust contact met ons op. Voor ernstige boiler problemen hebben wij uiteraard een spoedservice.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Snel een loodgieter of CV monteur nodig?

Bel direct 030 – 207 25 08.
24/7 bereikbaar.
Klik om te bellen!

Nieuw sanitair aanleggen of vervangen?

Is uw bestaande sanitair aan vervanging toe? Vraag een offerte aan!
Gratis offerte

CV-onderhoudscontract afsluiten?

Nooit meer omkijken naar uw CV-installatie met een onderhoudscontract.
Neem contact op

Over ons

Van Son Installaties is van een familiebedrijf, dat is uitgegroeid tot een gerenommeerd installatiebedrijf. Wij zijn gevestigd in Vianen en verzorgen alle soort badkamer en -toilet installaties, CV-diensten en loodgieterswerkzaamheden.

Beoordelingen

Contact opnemen

Van Son Installaties