CV ketel onderhoud: 5 belangrijke voordelen

CV ketel onderhoud is iets dat met regelmaat uw aandacht verdient. U wilt altijd kunnen rekenen op de goede, veilige en betrouwbare werking van uw CV ketel. Natuurlijk wilt u risico’s zo veel mogelijk tot een minimum beperken. Dit gaat alleen wanneer u met regelmaat professioneel CV ketel onderhoud uit laat voeren. Hiervoor bent u welkom bij Van Son Installaties. Wij geven u graag inzicht in 5 belangrijke voordelen van professioneel CV ketel onderhoud.

1. Verhoging van de veiligheid

Niets is zo belangrijk als veiligheid in huis. Wanneer er iets mis is met de CV ketel, dan kan dit leiden tot ernstige risico’s. Hierbij kunt u denken aan brand of koolmonoxidevergiftiging. Door te zorgen voor periodiek CV onderhoud kunt u dergelijke risico’s tot een minimum beperken. Een ervaren monteur zal de CV keten aan een scherpe inspectie onderwerpen en spoort de kleinste gebreken voor u op, zodat deze direct verholpen kunnen worden, vóórdat deze gebreken voor gevaren in huis zorgen.

2. CV ketel onderhoud helpt u besparen

Tijdens CV ketel onderhoud wordt de ketel direct gereinigd en wordt er gecontroleerd of alles nog naar behoren werkt. De verbranding wordt bij het CV ketel onderhoud goed onder de loep genomen. Is er iets niet helemaal in orde met de verbranding, dan wordt dit verholpen. Zo wordt ervoor gezorgd dat er geen warmte verloren gaat en dat betekent dat u bespaart op de energierekening. U wilt immers niet meer stoken – en dus ook meer betalen – dan echt noodzakelijk is.

3. Genieten van een hoger rendement

Dit voordeel hangt natuurlijk sterk samen met het vorige voordeel. Binnen een CV ketel zijn er bepaalde onderdelen die ‘werken’. Zij zetten uit en krimpen weer. Hierdoor kan er na verloop van tijd een gebrekkige verbranding ontstaan, waardoor het rendement achteruit gaat. U wilt natuurlijk genieten van een optimaal rendement en dit bereikt u door te zorgen voor periodiek CV onderhoud door een ervaren bedrijf.

4. Grote reparatiekosten worden voorkomen

Er wordt veel gevraagd van CV ketels, zeker in bepaalde perioden van het jaar. De CV ketel moet hard werken en dat betekent dat onderdelen slijten. Bij regelmatig CV ketel onderhoud wordt slijtage direct gespot en verholpen. Zo wordt effectief voorkomen dat de schade en / of slijtage kan gaan groeien tot er een veel duurdere CV ketel reparatie nodig is. Het is altijd beter om met een kleine reparatie te voorkomen dat er grotere reparaties nodig zijn in de toekomst.

5.Uw CV ketel gaat veel langer mee

De aanschaf van een CV ketel is niet goedkoop. Het spreekt dan ook voor zich dat u zo lang mogelijk wilt genieten van een goed werkende CV ketel. U wilt de aanschaf van een nieuwe ketel zo ver mogelijk uitstellen. Dit kan alleen wanneer u zorgt voor regelmatig CV ketel onderhoud. Dit onderhoud, dat vaak jaarlijks plaatsvindt, zorgt voor een verlening van de levensduur van de ketel.

Kies voor professioneel CV ketel onderhoud

Wilt u het CV ketel onderhoud laten verzorgen door een ervaren onderneming? Dan bent u bij Van Son Installaties aan het juiste adres. Wij zorgen voor een professioneel onderhoud, uitgevoerd door een ervaren monteur. Wilt u meer informatie of advies over ons CV ketel onderhoud, of bent u benieuwd naar de tarieven? Neemt u dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Snel een loodgieter of CV monteur nodig?

Bel direct 030 – 207 25 08.
24/7 bereikbaar.
Klik om te bellen!

Nieuw sanitair aanleggen of vervangen?

Is uw bestaande sanitair aan vervanging toe? Vraag een offerte aan!
Gratis offerte

CV-onderhoudscontract afsluiten?

Nooit meer omkijken naar uw CV-installatie met een onderhoudscontract.
Neem contact op

Over ons

Van Son Installaties is van een familiebedrijf, dat is uitgegroeid tot een gerenommeerd installatiebedrijf. Wij zijn gevestigd in Vianen en verzorgen alle soort badkamer en -toilet installaties, CV-diensten en loodgieterswerkzaamheden.

Beoordelingen

Contact opnemen

Van Son Installaties