De badkamer veilig maken voor kinderen: 5 tips!

De badkamer veilig maken voor kinderen is natuurlijk heel belangrijk. Kleine kinderen gaan maar al te graag op ontdekkingsreis door het huis wanneer zij eenmaal kunnen kruipen. Als zij eenmaal kunnen lopen, dan worden de ontdekkingsavonturen nog groter. Het is daarom belangrijk om de woning kindvriendelijk te maken en dit betekent natuurlijk ook dat er gezorgd moet worden voor een kindvriendelijke badkamer. Wilt u de badkamer veilig maken voor kinderen? Dan geeft Van Son Installaties u 5 praktische tips.

1. Met veiligheidsproducten de badkamer veilig maken

Badkamers zijn vaak voorzien van veel tegelwerk. Er zijn natuurlijk veel verschillende soorten vloertegels te verkrijgen. Laat u de badkamer renoveren en laat u daarbij de vloertegels ook vervangen? Dan kunt u kiezen voor antislip badkamertegels. Heeft uw badkamer relatief gladde vloertegels en wilt u deze niet vervangen? Dan kunt u de badkamer veilig maken met diverse veiligheidsproducten. Zo zijn er speciale antislip vloerstickers voor kinderen en natuurlijk vrolijk gekleurde antislipmatten.

2. Kies voor vloerverwarming

Heeft u de keuze uit vloerverwarming of verwarming middels een radiator? Kies dan altijd voor vloerverwarming. Natuurlijk heeft een radiator voordelen. Zo kiezen veel mensen voor een designradiator om natte handdoeken overheen te kunnen hangen. Dit is inderdaad ideaal, maar niet binnen een kindvriendelijke badkamer. Kinderen kunnen zich lelijk verbranden aan een hete radiator.

3. Een bad-douche combinatie

Wilt u een kindvriendelijke badkamer, waarbij ook goed rekening wordt gehouden met de groei van kinderen, en laat u de badkamer verbouwen door Van Son Installaties? Dan adviseren wij u om een combinatie van een bad en een douche te nemen. Hierbij is een inloopdouche de beste keuze. De meest kindvriendelijke badkamer is een badkamer met een bad én een douche. Zolang kinderen niet zelfstandig, stabiel kunnen staan is een bad veiliger. Een doucheruimte met een losse handdouche is dan weer praktischer vanaf het moment dat kinderen wél al kunnen staan, maar zichzelf nog niet zelfstandig kunnen wassen. In de fase hierna kunnen zij zelf kiezen of zij willen douchen of liever in bad gaan.

4. De badkamer veilig maken met de juiste kranen

Het gaat zeker niet alleen om de grote zaken in de badkamer die aangepakt kunnen worden voor een optimale kind veiligheid in de badkamer. Een badkamer veilig maken voor kinderen vraagt ook om aandacht voor de kleinere zaken, zoals de kranen. Het is belangrijk om altijd te voorkomen dat kinderen zich kunnen verbranden aan te heet water of aan de kraan zelf. U kunt kiezen voor kindvriendelijke kranen met een temperatuurbegrenzer.

5. Producten buiten handbereik

U wilt er niet aan denken dat uw kind uw medicijnen opeet, met uw scheermes speelt of bodylotion opdrinkt.. De gevolgen kunnen niet te overzien zijn! Er zijn meerdere mogelijkheden om ervoor te zorgen dat dit niet kan gebeuren. U kunt uw badkamermeubel(en) voorzien van kinderslotjes of bijvoorbeeld uw producten bewaren op een hoogte waar de kinderen niet bij kunnen. Hierin denken wij natuurlijk ook graag met u mee.

Wilt u de badkamer veiliger maken voor opgroeiende kinderen?

Is uw badkamer op dit moment niet erg veilig voor kinderen, maar heeft u wel jonge kinderen of wilt u uw woning goed voorbereiden op de toekomst? Van Son Installaties kan uw badkamer renoveren of de badkamer verbouwen, afhankelijk van uw wensen, waarbij wij rekening houden met het realiseren van een kindvriendelijke badkamer. Wij stellen hiervoor graag een vrijblijvende offerte op. Wilt u meer informatie of advies over het realiseren van een kindvriendelijke badkamer? Neem dan gerust eens vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen graag om uw badkamer veilig te maken voor uw opgroeiende kinderen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Snel een loodgieter of CV monteur nodig?

Bel direct 030 – 207 25 08.
24/7 bereikbaar.
Klik om te bellen!

Nieuw sanitair aanleggen of vervangen?

Is uw bestaande sanitair aan vervanging toe? Vraag een offerte aan!
Gratis offerte

CV-onderhoudscontract afsluiten?

Nooit meer omkijken naar uw CV-installatie met een onderhoudscontract.
Neem contact op

Over ons

Van Son Installaties is van een familiebedrijf, dat is uitgegroeid tot een gerenommeerd installatiebedrijf. Wij zijn gevestigd in Vianen en verzorgen alle soort badkamer en -toilet installaties, CV-diensten en loodgieterswerkzaamheden.

Beoordelingen

Contact opnemen

Van Son Installaties