De beste doucheslang voor uw badkamer kiezen

Het kiezen van de beste doucheslang voor uw badkamer is niet eenvoudig. Deze keuze was voorheen veel gemakkelijker. In vroegere tijden kenden we eigenlijk alleen de standaard metalen doucheslangen. Maar, tijden veranderen en de ontwikkeling van de doucheslang is hierin niet stil blijven staan. Tegenwoordig heeft u meer dan voldoende keuze aan materialen en kleuren, waardoor u de uitstraling van de doucheslang goed kunt laten aansluiten bij de sfeer in uw badkamer. Van Son Installaties laat u kennismaken met enkele populaire doucheslangen, zodat u goed geïnformeerd de beste doucheslang voor in uw badkamer kunt kiezen.

Doucheslangen gemaakt van soepel kunststof

Veel mensen zijn geen fan van de kunststof doucheslangen. Wanneer zij bij een badkamer renovatie direct ook de doucheslang vervangen, dan gaat de voorkeur zelden uit naar een kunststof variant. Eigenlijk is dit zonde, want deze doucheslangen zijn tegenwoordig van uitstekende kwaliteit. De kunststof slagen die voorheen werden gebruikt droogden snel uit, gingen lek, kregen knikken die de waterdoorstroming in de weg stonden en zagen er ook nog eens lelijk uit. Deze doucheslangen worden niet meer gebruikt. De kwaliteit van de kunststof doucheslangen is sterk verbeterd. De doucheslangen zijn niet alleen duurzaam en soepel, maar ook mooi om te zien en te verkrijgen in diverse kleurvarianten. Zo zijn er onder meer grijze, zwarte, witte en koperen varianten van kunststof te verkrijgen.

Een rvs doucheslang in de badkamer

Een veel gemaakte keuze tegenwoordig is de rvs doucheslang. Hier zijn meerdere redenen voor en het zou ook zomaar kunnen dat dit ook de beste doucheslang voor u is. Rvs is een sterk materiaal dat vanzelfsprekend niet roest. Het materiaal blijft lang mooi en is lastig stuk te krijgen. Bij regulier gebruik heeft u er dus gegarandeerd jarenlang plezier van. Er zijn gewone rvs doucheslangen, maar ook slangen die voorzien zijn van anti-twist, zodat de slang niet steeds opkrult. De rvs doucheslangen zijn te verkrijgen in meerdere lengtematen, zodat dit goed kan worden aangepast op uw voorkeur.

Besparen met een doucheslang van rvs look

Rvs is een uitstekend materiaal, maar heeft wel een nadeel wanneer u alles zo voordelig mogelijk wilt doen. Doucheslangen van rvs vallen namelijk in de duurdere prijsklasse. Wilt u besparen op uw aankoop? Dan is de rvs look slang misschien wel de beste doucheslang voor u. Deze doucheslang laat de uitstraling van rvs zien en is daar eigenlijk niet van te onderscheiden. Wel ligt de kwaliteit iets lager, maar ondanks dat kunt u er nog altijd jarenlang mee doen. De prijzen van rvs look slangen liggen gemiddeld toch wel 50 procent lager dan de prijzen van doucheslangen van echt rvs. Ook deze rvs look varianten zijn te verkrijgen met een anti-twist tegen het opkrullen van de slang.

Een doucheslang van metaal voor elke badkamer

Als er een doucheslang is die in vrijwel elke badkamer mooi past, dan is het wel de metalen variant. Laat u een badkamerverbouwing uitvoeren en wilt u alles lekker traditioneel houden? Ook dan is het metalen model vaak de beste doucheslang voor u. Metalen doucheslangen passen minder mooi in badkamers waarin aardetinten de hoofdrol spelen, maar verder is de metalen doucheslang te combineren met werkelijk alle kleuren. Van alle varianten is de variant van metaal het goedkoopst. Het is dan ook zo dat er enkele nadelen zitten aan de metalen doucheslangen. Zo trekken deze makkelijk haartjes uit wanneer een lichaamsdeel langs de slang gaat. Dit kan pijnlijk zijn. Daarnaast zijn de metalen varianten harder dan andere modellen, waardoor zij minder kindvriendelijk zijn.

Wij helpen u de beste doucheslang vinden!

Is uw badkamer toe aan een update? Bij Van Son Installaties bent u welkom voor zowel een badkamer renovatie als een complete badkamerverbouwing. Wij kunnen zeker ook aandacht besteden aan de details en accessoires, zoals ook de doucheslang. Heeft u specifieke voorkeuren? Dan gaan wij hier graag mee aan de slag. Weet u het niet goed? Dan helpen wij u graag bij het vinden van de beste doucheslang voor uw badkamer. Wij informeren en adviseren u graag. Bent u benieuwd naar wat wij precies voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Snel een loodgieter of CV monteur nodig?

Bel direct 030 – 207 25 08.
24/7 bereikbaar.
Klik om te bellen!

Nieuw sanitair aanleggen of vervangen?

Is uw bestaande sanitair aan vervanging toe? Vraag een offerte aan!
Gratis offerte

CV-onderhoudscontract afsluiten?

Nooit meer omkijken naar uw CV-installatie met een onderhoudscontract.
Neem contact op

Over ons

Van Son Installaties is van een familiebedrijf, dat is uitgegroeid tot een gerenommeerd installatiebedrijf. Wij zijn gevestigd in Vianen en verzorgen alle soort badkamer en -toilet installaties, CV-diensten en loodgieterswerkzaamheden.

Beoordelingen

Contact opnemen

Van Son Installaties