Een douche of bad in uw nieuwe badkamer?

Een douche of bad in de nieuwe badkamer plaatsen? Een badkamer verbouwen is een hele stap en er moeten veel keuzes gemaakt worden. In bepaalde situaties wordt er vooral gekeken naar welke keuzes de meeste waardevermeerdering van de woning opleveren, terwijl er in andere situaties vooral naar de eigen voorkeuren wordt gekeken. In het beste geval hoeft u niet te kiezen, omdat er voldoende ruimte in de nieuwe badkamer is om zowel een douche als een bad te realiseren. Helaas heeft niet iedereen deze mogelijkheid. Kiest u in dat geval voor een douche of bad bij de badkamerverbouwing? Van Son Installaties denkt graag met u mee.

Kiezen voor een douche of bad bij de badkamerverbouwing

Als de badkamer goed onder handen wordt genomen middels een badkamerverbouwing, dan kunt u zelf veel keuzes maken. Zo heeft u volledige vrijheid wanneer het gaat om de indeling van de nieuwe badkamer. Voorafgaande aan de badkamerverbouwing kunt u bepalen of u een douche of bad wilt wanneer er geen ruimte is voor een combinatie. Wij kunnen voor u een mooie 3D-schets maken om u goed te laten zien wat de opties zijn voor uw nieuwe badkamer. Wij geven u graag alvast inzicht in de plus- en minpunten van zowel douches als badkuipen.

Een douche realiseren: plus- en minpunten

Moet er gekozen worden tussen douche of bad? Dan is het goed om optimaal bekend te zijn met de plus- en minpunten van beide varianten. Een douche heeft goede voordelen. Zo vraagt een douche veel minder vloeroppervlak in de nieuwe badkamer. Een douche is veel sneller genomen dan een bad en voor mensen met blessures, ouderdomsongemakken en diverse gezondheidsproblemen is een douche beter toegankelijk dan een bad. Een douche is zeker ook duurzamer dan een bad. Er wordt minder water verbruikt bij een normale doucheduur en de boiler verbruikt aanzienlijk minder energie. In verhouding tot een bad heeft een douche ook wel wat minpuntjes. Zo wordt de badkamer veel vochtiger en is het lastiger om kinderen veilig te wassen. Douchedeuren moeten regelmatig worden schoongemaakt en een eventueel douchegordijn moet regelmatig worden vervangen. Ook zijn afdichtingslekken bij een douchecabine lastiger te fixen dan bij een badkuip.

Een bad realiseren: plus- en minpunten

Tegenover de plus- en minpunten van een douche staan natuurlijk ook plus- en minpunten van een bad. Het nemen van een warm bad biedt veel voordelen, zoals een betere nachtrust, een vermindering van artritisklachten en verzachting van spierpijnen. Daarnaast is een bad welkom in een kindvriendelijke badkamer, omdat het veiliger is om een kind in een bad te wassen dan in een douchecabine. Badkuipen brengen natuurlijk ook wat minpunten met zich mee. Het nemen van een bad kost veel tijd, veel energie en veel water. Baden is ook minder hygiënisch, omdat het vuil in het water blijft rond dwarrelen, wat bij een douche niet het geval is. Voor een bad in de nieuwe badkamer heeft u meer ruimte nodig. Tot slot kan het met de jaren lastiger worden om in en uit een bad te stappen.

Douche of bad: Van Son Installaties realiseert het!

Of u nu een douche of bad wilt in uw nieuwe badkamer: Van Son Installaties kan uw badkamer verbouwen zoals u het wilt. Wij zorgen voor een snelle, vakkundige badkamerverbouwing met een eindresultaat naar wens. Wilt u meer weten over de mogelijkheden of wilt u hulp bij het maken van een keuze tussen douche of bad? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Snel een loodgieter of CV monteur nodig?

Bel direct 030 – 207 25 08.
24/7 bereikbaar.
Klik om te bellen!

Nieuw sanitair aanleggen of vervangen?

Is uw bestaande sanitair aan vervanging toe? Vraag een offerte aan!
Gratis offerte

CV-onderhoudscontract afsluiten?

Nooit meer omkijken naar uw CV-installatie met een onderhoudscontract.
Neem contact op

Over ons

Van Son Installaties is van een familiebedrijf, dat is uitgegroeid tot een gerenommeerd installatiebedrijf. Wij zijn gevestigd in Vianen en verzorgen alle soort badkamer en -toilet installaties, CV-diensten en loodgieterswerkzaamheden.

Beoordelingen

Contact opnemen

Van Son Installaties