Nederlanders gaan liever verbouwen dan verkopen

Liever verbouwen dan verkopen: dat horen we steeds meer. In de afgelopen jaren hebben steeds meer Nederlanders gekozen voor een verbouwing in plaats van voor een verhuizing. Hier zijn belangrijke redenen voor te noemen. Van Son Installaties voert ook steeds meer verbouwingen uit, bijvoorbeeld van badkamers en toiletruimten. Wij vertellen u graag meer over waarom Nederlanders tegenwoordig liever verbouwen dan verhuizen.

We geven meer uit aan verbouwingen

Het is niet alleen zo dat we steeds vaker liever verbouwen dan verhuizen. We zien dit zeker ook terug in de uitgaven die worden gedaan. In 2014 gaven Nederlanders een bedrag van 2,9 miljard euro uit aan het verbouwen van de woning. In vijf jaar tijd is dit bedrag opgelopen tot meer dan 6 miljard euro per jaar. Nederlanders gaven in 2019 dus ruim tweemaal zo veel geld uit aan verbouwingen van de woning dan in 2014 en dat is een behoorlijke stijging. In veel gevallen ging het om een badkamerverbouwing en ook de keuken werd vaak onder handen genomen.

Waarom liever verbouwen dan verkopen?

We zien dus duidelijk dat Nederlanders nu liever verbouwen dan verkopen, maar waarom gaan we nu allemaal liever verbouwen dan verhuizen? Hier zijn meerdere redenen voor te noemen. Op de eerste plaats verhoogt een verbouwing de woningwaarde, waardoor mensen meer uit hun spaargeld kunnen halen. Daarnaast is het aanbod op de huizenmarkt in deze tijd zeer beperkt en liggen de woningprijzen zeer hoog. Ook de economische groei in ons land zorgt ervoor dan mensen liever verbouwen dan verhuizen. We hebben gewoonweg wat meer te besteden dan enkele jaren geleden.

We investeren veel meer in de woning én tuin

De cijfers over de uitgaven aan verbouwingen komen van het EIB, ofwel het Economisch Instituut voor de Bouw. Er zijn meer cijfers die ons laten zien dat Nederlanders nu liever verbouwen en dat zij meer investeren in zowel de woning als de tuin. Zo laat het CBS zien dat tuincentra in 2019 ongeveer 6,5 procent meer hebben verkocht dan in het jaar ervoor en meubelwinkels zagen de verkopen in dit jaar met 4,7 procent stijgen. De bouwmarkten verkochten zelfs 8 procent meer. De ABN Amro geeft aan dat bedrijven binnen de woningbranche gemiddeld 8,6 procent meer winst hebben geboekt in 2019 ten opzichte van 2018.

Wilt u ook liever verbouwen dan verhuizen?

Voor veel mensen geldt in deze tijd zeker dat het een betere optie is om te verbouwen dan om te verhuizen. Vaak wordt er gekozen voor een badkamerverbouwing of een keukenverbouwing, maar ook de toiletrenovatie is erg populair. Wilt u ook liever verbouwen en zoekt u naar de juiste partij om uw badkamer of toiletruimte onder handen te nemen? Van Son Installaties staat voor u klaar met een vakkundige, betaalbare dienstverlening. Wilt u meer informatie, advies of een vrijblijvende offerte? Neemt u dan gerust contact met ons op.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Snel een loodgieter of CV monteur nodig?

Bel direct 030 – 207 25 08.
24/7 bereikbaar.
Klik om te bellen!

Nieuw sanitair aanleggen of vervangen?

Is uw bestaande sanitair aan vervanging toe? Vraag een offerte aan!
Gratis offerte

CV-onderhoudscontract afsluiten?

Nooit meer omkijken naar uw CV-installatie met een onderhoudscontract.
Neem contact op

Over ons

Van Son Installaties is van een familiebedrijf, dat is uitgegroeid tot een gerenommeerd installatiebedrijf. Wij zijn gevestigd in Vianen en verzorgen alle soort badkamer en -toilet installaties, CV-diensten en loodgieterswerkzaamheden.

Beoordelingen

Contact opnemen

Van Son Installaties