Nieuwe badkamer realiseren? Gebruik ons stappenplan!

Een nieuwe badkamer realiseren is niet eenvoudig. In de praktijk komt er altijd meer bij kijken dan u van tevoren had verwacht. Het is dan natuurlijk handig om een stappenplan te hebben, zodat u zeker weet dat u niets over het hoofd ziet. Van Son Installaties heeft daarom een helder 10-stappenplan opgesteld voor als u een nieuwe badkamer wilt realiseren.

1. Leg uw behoeften vast

Het is belangrijk dat een nieuwe badkamer helemaal aan uw behoeften voldoet. Gaat u de badkamer renoveren of verbouwen, dan heeft u de mogelijkheid om optimaal rekening te houden met uw behoeften. Breng helder in kaart wat uw belangrijkste prioriteiten zijn.

2. Maak een lay-out voor uw nieuwe badkamer

Als u goed helder heeft wat er allemaal in de badkamer aanwezig moet zijn, dan kunt u aan de slag om een mooie badkamer lay-out te maken. Ontwerp de badkamer zoals u het wilt, waarin u alle behoeften verwerkt. Van Son Installaties kan u hier uiteraard ook bij helpen, bijvoorbeeld met een mooi 3D-ontwerp op maat.

3. Inspiratie verzamelen

U weet wat u nodig heeft en u weet ook waar het gerealiseerd moet worden in uw nieuwe badkamer, maar dit zegt natuurlijk nog helemaal niets over de stijl en de sfeer van de nieuwe badkamer. Het is tijd om inspiratie te gaan verzamelen. Zoek naar stijlen, kleuren en ontwerpen die u optimaal aanspreken.

4. Houd de ruimte in het oog

Het realiseren van een nieuwe badkamer is natuurlijk fantastisch. Een badkamer verbouwen biedt een zee aan mogelijkheden en dit zorgt ervoor dat u makkelijk de ruimte uit het oog verliest. Het is belangrijk om altijd realistisch te blijven over de ruimte die beschikbaar is voor de badkamer. Blijf daarom alles goed meten gedurende het hele proces.

5. Plan de opbergruimte

Iets dat snel vergeten wordt is opbergruimte. Voldoende opslag is de sleutel tot een fijne badkamer. Wanneer u een nieuwe badkamer gaat realiseren is het goed om extra aandacht te besteden aan het creëren van veel opbergruimte. Dit voorkomt dat uw verzorgingsproducten straks voortdurend in het zicht staan.

6. Goede verlichting voor uw nieuwe badkamer

Verlichting kan uw nieuwe badkamer nóg mooier maken. Bij het realiseren van de juiste sfeer is het goed om met het licht te spelen. Wat voor verlichting wilt u? Op welke punten kan de verlichting het best worden gerealiseerd en op welke manier zorgt het licht voor een optimale sfeer? Natuurlijk denken wij hierin graag met u mee.

7. De tegels voor de nieuwe badkamer kiezen

Iets dat veel aandacht nodig heeft is het uitkiezen van de badkamertegels. Het kiezen van vloertegels en wandtegels is niet eenvoudig. De tegels moeten niet alleen met elkaar combineren, maar moeten ook bijdragen aan het bereiken van de gewenste sfeer. Ook is het goed om het formaat tegels aan te passen op de ruimte. Wordt de nieuwe badkamer relatief klein? Dan is het verstandig om grote tegels te kiezen. Zo creëert u een ruimtelijk effect.

8. Een mooi toilet kiezen

In verreweg de meeste gevallen is het belangrijk dat er in de badkamer een tweede toilet aanwezig is. Wilt u een toilet in uw nieuwe badkamer, dan heeft u natuurlijk de keuze uit meerdere soorten toiletten. Een hangend toilet biedt u de meeste voordelen. Is het hiervoor nodig om een afvoer te verplaatsen of te realiseren? Van Son Installaties regelt dit graag voor u.

9. Houd uw budget in de gaten

Shoppen is makkelijk. Binnen uw budget shoppen is een stuk lastiger. Voor velen geldt dat alles net even duurder uitvalt dan van tevoren gedacht. Het is heel belangrijk om uw budget goed in de gaten te houden en dit ook te bespreken met de uitvoerende partij. Wanneer u bij Van Son Installaties komt, dan bekijken wij graag samen met u uw budget en de mogelijkheden die hierbinnen vallen. Zo kunnen wij altijd zorgen voor een nieuwe badkamer die bij uw wensen én uw portemonnee past.

10. Overleef de verbouwing!

Veel mensen willen graag een nieuwe badkamer, maar de weg ernaartoe wordt als een drama ervaren. Niemand zit te wachten op een badkamerverbouwing die maandenlang duurt. Hoe overleeft u de renovatie of verbouwing nu het best? Dit doet u vooral door een heel goede planning vast te leggen met de uitvoerende partij. Wij stellen altijd een heldere planning op en wij houden ons aan de gemaakte afspraken. Zo weet u precies wat wanneer gebeurt en op welk moment u kunt gaan genieten van uw nieuwe badkamer. Uiteraard zorgen wij voor een snel resultaat van hoge kwaliteit.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Wilt u een nieuwe badkamer laten realiseren en bent u benieuwd wat Van Son Installaties voor u kan betekenen? Wij vertellen het u graag! U kunt bij ons altijd een vrijblijvende offerte voor een nieuwe badkamer aanvragen. Natuurlijk denken wij graag met u mee over het ideale ontwerp en de meest praktische uitvoering. Voor meer informatie of advies kunt u vanzelfsprekend vrijblijvend contact met ons opnemen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Snel een loodgieter of CV monteur nodig?

Bel direct 030 – 207 25 08.
24/7 bereikbaar.
Klik om te bellen!

Nieuw sanitair aanleggen of vervangen?

Is uw bestaande sanitair aan vervanging toe? Vraag een offerte aan!
Gratis offerte

CV-onderhoudscontract afsluiten?

Nooit meer omkijken naar uw CV-installatie met een onderhoudscontract.
Neem contact op

Over ons

Van Son Installaties is van een familiebedrijf, dat is uitgegroeid tot een gerenommeerd installatiebedrijf. Wij zijn gevestigd in Vianen en verzorgen alle soort badkamer en -toilet installaties, CV-diensten en loodgieterswerkzaamheden.

Beoordelingen

Contact opnemen

Van Son Installaties