Toiletruimte renoveren: 5 aandachtspunten!

De toiletruimte renoveren is een uitstekende optie wanneer u deze ruimte een opknapbeurtje wilt geven. Vaak nemen we meerdere ruimten in een woning regelmatig onder handen, maar blijft de toiletruimte achter. Deze ruimte staat vaak helemaal onderaan het prioriteitenlijstje, terwijl we er toch best wel wat tijd in doorbrengen. Het is fijn wanneer de toiletruimte goed bij u past. U kunt het toilet verbouwen, waarbij u deze direct ook wat groter maakt. De toiletruimte renoveren kan ook een perfecte optie zijn, zeker wanneer de ruimte op zich hetzelfde blijft. Van Son Installaties geeft u 5 aandachtspunten bij het renoveren van de toiletruimte.

1. Gebruik voornamelijk lichte kleuren

Donkere kleuren, harde kleuren of een combinatie van heel veel kleuren.. Het klinkt misschien heel sfeervol, maar het maakt de toiletruimte wel direct een stuk kleiner. Wilt u de toiletruimte renoveren om deze optisch groter te doen lijken? Dan is het verstandig om te kiezen voor het gebruik van vooral lichte kleuren. Wit ligt voor de hand, maar u kunt natuurlijk ook kiezen voor bijvoorbeeld lichtgrijs, crème of heel licht beige. Kies voor één kleur of combineer maximaal twee lichte kleuren.

2. Maak ruimte voor een mooie spiegel

Veel mensen gebruiken hun bezoek aan het toilet ook om even te checken of zij er nog goed uitzien. Zit het haar nog goed? Moet er een make-upje bijgewerkt worden? Zit er niets tussen de tanden? Dan is een spiegel natuurlijk heel praktisch, maar een spiegel in het toilet heeft nog een belangrijke functie. Door een spiegel in groter formaat in de toiletruimte te plaatsen wordt de ruimte optisch groter.

3. De toiletruimte renoveren met grotere tegels

Veel verouderde toiletruimten zijn voorzien van relatief kleine tegels. We hebben het dan vooral over de tegeltjes op de vloer, die in de regel slechts een paar centimeter groot zijn. In het verleden werd er vaker gekozen voor een mozaïekvloer of een relatief donkere vloer bestaande uit tegeltjes van 5 x 5 centimeter. We gaven u al het advies om lichte kleuren te gebruiken. Hierbij geven wij u ook graag het advies om grotere tegels toe te passen. Hoe groter de tegels in uw toiletruimte, hoe ruimer deze toont.

4. Vervang een staand toilet door een hangend toilet

Hangende toiletten zijn ideaal, om meerdere redenen. Zij nemen op de eerste plaats geen vloeroppervlakte in, waardoor zij het ruime gevoel van de toiletruimte niet verstoren. Daarnaast is het makkelijker om de toiletruimte schoon te houden wanneer het toilet hangt. Gaat u de toiletruimte renoveren, dan is het dus zeker een goed idee om een staand toilet te vervangen door een hangend toilet. Uiteraard kunnen wij al uw sanitair installeren, ook wanneer de afvoer moet worden verplaatst.

5. Houd de toiletruimte vrij van decoraties

We zien het in de praktijk vaker: mensen die de toiletruimte opleuken met eindeloos veel decoraties. Natuurlijk, dit ziet er heel gezellig uit, maar het zorgt er ook voor dat de toiletruimte ineens heel krap en benauwd lijkt. Uiteraard kunt u wel wat decoraties plaatsen, maar probeer uw toiletruimte zo veel mogelijk vrij te houden van zaken die niet per se in deze ruimte hoeven te staan of liggen. U zult zien dat uw toiletruimte dan veel aangenamer aanvoelt.

Wij kunnen uw toiletruimte renoveren tegen de beste prijs

Een toilet verbouwen is een hele onderneming. Wilt u niet te veel investeren, maar wel genieten van een toiletruimte die ‘up to date’ is? Dan kunnen wij uw toiletruimte renoveren tegen een vriendelijke prijs. Natuurlijk kunt u bij ons altijd vrijblijvend een offerte aanvragen. Wilt u eerst meer informatie of heeft u behoefte aan advies? Neemt u dan gerust contact met ons op.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Snel een loodgieter of CV monteur nodig?

Bel direct 030 – 207 25 08.
24/7 bereikbaar.
Klik om te bellen!

Nieuw sanitair aanleggen of vervangen?

Is uw bestaande sanitair aan vervanging toe? Vraag een offerte aan!
Gratis offerte

CV-onderhoudscontract afsluiten?

Nooit meer omkijken naar uw CV-installatie met een onderhoudscontract.
Neem contact op

Over ons

Van Son Installaties is van een familiebedrijf, dat is uitgegroeid tot een gerenommeerd installatiebedrijf. Wij zijn gevestigd in Vianen en verzorgen alle soort badkamer en -toilet installaties, CV-diensten en loodgieterswerkzaamheden.

Beoordelingen

Contact opnemen

Van Son Installaties