Uw toilet groter laten lijken? 5 praktische tips!

Een toilet groter laten lijken is vaak wenselijk wanneer de toiletruimte aan de kleine kant is. In bepaalde gevallen is het mogelijk om een toiletverbouwing te realiseren, waarbij de toiletruimte daadwerkelijk groter wordt gemaakt. Van Son Installaties kan deze toiletverbouwing voor u realiseren. Is een toiletverbouwing niet mogelijk, dan kunnen wij uw toilet groter laten lijken. Wij kunnen uw toilet renoveren met het oog op het optisch vergroten van de ruimte. Wij geven u graag 5 tips.

1. Kies voor grotere tegels

Veel gedateerde toiletruimten hebben zeer kleine tegeltjes op de vloer. Dit laat de toiletruimte kleiner lijken dan deze in werkelijkheid is. Wanneer deze tegeltjes vervangen worden door tegels in een groter formaat, dan lijkt de toiletruimte direct een stuk ruimer. Ditzelfde geldt voor de wandtegels in het toilet. U kunt het toilet groter laten lijken door ook hier tegels van een groter formaat te kiezen. Vanzelfsprekend hoeven de wanden niet van vloer tot plafond betegeld te worden wanneer u dit niet wilt.

2. Plaats een spiegel

Spiegels zijn niet alleen ideaal voor de nodige opfrisbeurt in de toiletruimte, maar ze zijn ook uitstekend in te zetten om een toilet groter te laten lijken. Spiegels weerkaatsen het aanwezige licht, waardoor er een ruimtelijk effect ontstaat. Daarnaast zorgt de weerspiegeling natuurlijk ook voor een gevoel van meer ruimte. Hoe groter de spiegel in de toiletruimte, hoe groter de toiletruimte lijkt.

3. Kies voor een hangend toilet

Heeft u nu een staand toilet? Dan kunt u uw toilet groter laten lijken door te kiezen voor een hangend toilet. Van Son Installaties kan uw toilet renoveren. Hierbij kunnen wij ook de afvoer verplaatsen, zodat er een hangend toilet gerealiseerd kan worden. Uiteraard kunnen wij al het sanitair installeren op vakkundige wijze. Een hangend toilet neemt geen ruimte in op de vloer, waardoor de hele vloer van de toiletruimte zichtbaar is. Dit is niet alleen ideaal om snel en makkelijk schoon te maken, maar het zorgt ook voor een ruimtelijk effect.

4. Verwijder overbodige spullen

Veel mensen willen een toilet groter laten lijken door er zo veel mogelijk spullen in te zetten. Zij plaatsen meerdere planken aan de wanden en zetten deze planken vol met decoraties, toiletrollen en andere spullen. Uiteindelijk heeft dit een averechts effect. De volle planken aan de wand maken de toiletruimte optisch kleiner. Zonde! Plaats alleen producten in de toiletruimte die u echt nodig heeft in deze ruimte. Probeer zo veel mogelijk van de wanden en de vloer zichtbaar te houden.

5. Houd het zo licht mogelijk

Hoe lichter een ruimte is, hoe groter deze lijkt. U kunt dus het toilet groter laten lijken door te kiezen voor het gebruik van lichte tinten in de toiletruimte. Denk hierbij niet alleen aan de tegels, maar ook aan de accessoires, zoals de toiletbril. Een lichte toiletruimte zorgt niet alleen voor een ruimtelijker effect, maar geeft de toiletruimte direct ook de nodige frisheid in de hele sfeer.

Schakel Van Son Installaties in voor uw toiletruimte

Wilt u uw toilet groter laten lijken door middel van een toiletrenovatie, of wilt de toiletruimte daadwerkelijk groter maken middels een toiletverbouwing? Schakel dan Van Son Installaties in. Wij kunnen het totale project volledig naar wens voor u uitvoeren. Wilt u meer weten over onze mogelijkheden? Neem dan gerust eens contact met ons op, ook voor een vrijblijvende offerte.

1 Reactie

  1. Natalie

    Wat voor onze badkamer werkt, werkt wellicht ook voor een klein toilet. Wij hebben twee spiegels tegenover elkaar hangen. Het effect is bepaald psychedelisch. Het geeft het effect van een oneindige achterliggende ruimte met een soort Droste-effect.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Snel een loodgieter of CV monteur nodig?

Bel direct 030 – 207 25 08.
24/7 bereikbaar.
Klik om te bellen!

Nieuw sanitair aanleggen of vervangen?

Is uw bestaande sanitair aan vervanging toe? Vraag een offerte aan!
Gratis offerte

CV-onderhoudscontract afsluiten?

Nooit meer omkijken naar uw CV-installatie met een onderhoudscontract.
Neem contact op

Over ons

Van Son Installaties is van een familiebedrijf, dat is uitgegroeid tot een gerenommeerd installatiebedrijf. Wij zijn gevestigd in Vianen en verzorgen alle soort badkamer en -toilet installaties, CV-diensten en loodgieterswerkzaamheden.

Beoordelingen

Contact opnemen

Van Son Installaties