Waarom cv-ketel onderhoud uit laten voeren?

cv-ketel onderhoud is om meerdere redenen belangrijk. Een goede, betrouwbare en veilige werking van uw cv-ketel hoort een zekerheid te zijn. Deze zekerheid verkrijgt u alleen wanneer u zelf regelmatig zorgt voor het onderhoud van de cv-ketel. Vaak is het zelfs zo dat de garantie op uw cv-ketel uitsluitend actief blijft wanneer u zelf aantoonbaar zorgt voor een goed onderhoud van de cv-ketel. Dit is dus al een belangrijke reden om regelmatig cv-ketel onderhoud uit te laten voeren door een ervaren, erkende partij. Van Son Installaties geeft u nog een aantal belangrijke redenen.

Goed onderhoud houdt uw cv-ketel veilig

Uw cv-ketel moet veilig zijn. Een nieuwe cv-installatie is uiteraard veilig, maar deze blijft niet vanzelf veilig. Door de tijd heen zijn er bijvoorbeeld onderdelen die aan kwaliteit verliezen en er kan een lek ontstaan. Eén van de belangrijkste gevolgen van een onveilige cv-ketel is brand, maar er zijn meer ernstige gevolgen. Goed cv-ketel onderhoud zorgt ervoor dat u kunt rekenen op de goede betrouwbaarheid van uw cv-installatie.

De energierekening blijft lager

Maandelijks ontvangt u de energierekening op de mat of in uw mailbox. Wanneer de cv-ketel aan kwaliteit verliest, dan gaat deze aanzienlijk minder efficiënt werken. Dit betekent dat de energiekosten omhoog gaan. Ineens moet u bij de jaarafrekening bij gaan betalen, terwijl u normaal gesproken iets terugkrijgt, bijvoorbeeld. Een goed onderhoud van uw cv-ketel zorgt ervoor dat deze zo efficiënt mogelijk blijft werken, waardoor de energierekening lager blijft.

Het blijft behaaglijk in huis

U zult het altijd zien. Precies wanneer het buiten vriest krijgt u te maken met een cv-installatie die weigert. Het wordt snel koud in huis en dat is niet prettig. Wanneer er lange tijd geen onderhoud wordt gevoerd aan de cv-ketel, dan neemt het risico op cv-ketel storingen toe. Een storing neemt al snel alle behaaglijkheid in huis wel en zorgt ervoor dat het koud en kil wordt. Daarnaast is het laten verhelpen van een storing natuurlijk niet gratis. Veel storingen kunnen worden voorkomen met een professioneel cv-ketel onderhoud.

U hoeft de cv-ketel minder snel te vervangen

Het aanschaffen van een nieuwe cv-ketel is een behoorlijke investering. De installaties zijn prijzig, maar gaan onder normale omstandigheden natuurlijk ook lang mee. Diverse cv-ketel problemen zorgen ervoor dat de ketel minder lang meegaat. Hierdoor moet u sneller weer een nieuwe aanschaffen en dat betekent dat u duurder uit bent. U kunt de levensduur juist verlengen wanneer u kiest voor een goed onderhoud van de cv-ketel, waardoor u dus aan het einde van de lijn juist voordeliger uit bent.

Wij zorgen voor een professioneel cv-ketel onderhoud

Wanneer u zorgt voor een goed en professioneel cv-ketel onderhoud, dan voorkomt u problemen, verlengt u de levensduur en behoudt u garanties op de installatie zelf en de specifieke onderdelen. Soms is het voldoende om de cv-ketel eens per 24 of 36 maanden te laten onderhouden, maar vaak luidt het advies om dit eens per 12 maanden te laten doen. Wij kunnen u hierin adviseren. Uiteraard voeren wij het cv-ketel onderhoud graag voor u uit. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie, advies of een afspraak.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Snel een loodgieter of CV monteur nodig?

Bel direct 030 – 207 25 08.
24/7 bereikbaar.
Klik om te bellen!

Nieuw sanitair aanleggen of vervangen?

Is uw bestaande sanitair aan vervanging toe? Vraag een offerte aan!
Gratis offerte

CV-onderhoudscontract afsluiten?

Nooit meer omkijken naar uw CV-installatie met een onderhoudscontract.
Neem contact op

Over ons

Van Son Installaties is van een familiebedrijf, dat is uitgegroeid tot een gerenommeerd installatiebedrijf. Wij zijn gevestigd in Vianen en verzorgen alle soort badkamer en -toilet installaties, CV-diensten en loodgieterswerkzaamheden.

Beoordelingen

Contact opnemen

Van Son Installaties