Waterlekkage vaststellen: 5 aandachtspunten

Waterlekkage vaststellen kan heel eenvoudig zijn. Een lekkage kan zich direct in het zich bevinden, waardoor het probleem snel opgespoord is en kan worden verholpen. Zo eenvoudig is het echter niet wanneer een lekkage zich buiten het zicht bevindt, zoals in het leidingwerk in de muur, in de vloer of in het plafond. Van Son Installaties kan de waterlekkage vaststellen en verhelpen. Weet u niet zeker of u te maken heeft met waterlekkage? Dan kunt u eens letten op de volgende 5 aandachtspunten. Deze signalen vertellen u dat u te maken heeft met waterlekkage.

1. Er ontstaan vlekken in muren, vloeren of plafonds

U ziet ineens een donkerdere vlek ontstaan in een betonnen vloer of u ziet dat de geschilderde muur ineens op een bepaalde plaats een stukje donkerder wordt. Dit zijn tekenen dat u met waterlekkage te maken heeft. Deze vlekken kunnen zeker ook in het plafond ontstaan. Vaak verschijnen deze in de vorm van kringen. De randen van deze kringen kunnen geel of bruin kleuren.

2. Het ruikt onaangenaam in huis

U zet de ramen regelmatig open om even goed te ventileren, uw woning is altijd schoon en fris, en u gebruikt zelfs huisparfum of luchtverfrissers. Toch ruikt uw woning onaangenaam. Er heerst een muffe geur die in de ene ruimte sterker aanwezig is dan in de andere ruimte. Dit geeft aan dat er sprake is van een waterlekkage. Een lekkage gaat om den duur een nare geur verspreiden. U kunt contact met ons opnemen. Vanuit onze service kunnen wij de waterlekkage vaststellen en zo snel mogelijk verhelpen. Dit voorkomt dat de nare geur verergert.

3. U ziet ineens schimmelplekken ontstaan

Schimmels komen voor in vochtige ruimten. Hierdoor zien we schimmel in woningen bijvoorbeeld vaker voorkomen in kelders, in badkamers en in keukens. Ziet u ineens schimmelplekken ontstaan die er eerder niet waren? Dan duidt dit op een waterlekkage. Dit is zeker het geval wanneer de schimmelplekken zich ontwikkelen in een ruimte die normaal gesproken niet vochtig is, zoals een slaapkamer of een woonkamer. Ventileert u de woning voldoende en ontstaan er toch schimmelplekken in een vochtigere ruimte? Ook dit wijst op een waterlekkage.

4. Rottend houtwerk of loslatend behang

Geen woning is hetzelfde. In de ene woning vinden we bijvoorbeeld houten wandbekleding, terwijl we in de andere woning behang of stucwerk zien. Aan alle soorten wandbekleding ontstaat schade wanneer er sprake is van een lekkage achter de wandbekleding. Het houtwerk begint te rotten, het behang begint los te laten of het stucwerk komt ineens los. Het is belangrijk om de schade zo veel mogelijk te beperken. Wij komen de waterlekkage vaststellen en verhelpen op een zo kort mogelijke termijn.

5. U merkt bepaalde soorten ongedierte op

Heeft u ineens bepaalde soorten ongedierte in huis? Dit kan ook een teken zijn dat er sprake is van waterlekkage. Diverse soorten ongedierte houden van vochtige ruimten. Ziet u ineens pissebedden, rioolvliegjes of zilvervisjes in uw woning? Dan is het goed om op zoek te gaan naar een waterlekkage. Het bestrijden van het ongedierte is niet succesvol wanneer de oorzaak, dus de waterlekkage, niet eerst wordt verholpen.

Wij kunnen de waterlekkage vaststellen

Waterlekkage vaststellen is niet altijd eenvoudig, zeker niet wanneer de lekkage zelf niet zichtbaar is. Van Son Installaties spoort het probleem voor u op. Wij kunnen waterlekkages verhelpen op de korte termijn, zodat het probleem niet verder groeit. Zo wordt de schade binnen de perken gehouden. Wilt u meer weten over onze mogelijkheden, onze diensten of onze tarieven voor waterlekkage vaststellen en verhelpen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Snel een loodgieter of CV monteur nodig?

Bel direct 030 – 207 25 08.
24/7 bereikbaar.
Klik om te bellen!

Nieuw sanitair aanleggen of vervangen?

Is uw bestaande sanitair aan vervanging toe? Vraag een offerte aan!
Gratis offerte

CV-onderhoudscontract afsluiten?

Nooit meer omkijken naar uw CV-installatie met een onderhoudscontract.
Neem contact op

Over ons

Van Son Installaties is van een familiebedrijf, dat is uitgegroeid tot een gerenommeerd installatiebedrijf. Wij zijn gevestigd in Vianen en verzorgen alle soort badkamer en -toilet installaties, CV-diensten en loodgieterswerkzaamheden.

Beoordelingen

Contact opnemen

Van Son Installaties