Welk bad kiezen voor uw nieuwe badkamer?

Welk bad moet u kiezen voor uw nieuwe badkamer? Kiest u voor traditioneel wit of toch voor een andere kleur? En hoe zit het met de vormgeving? Veel mensen die een nieuw bad willen kopen beginnen te twijfelen bij het zien van de grote hoeveelheid aan mogelijkheden. Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten, vormen en kleuren baden te verkrijgen. Hoe weet u nu welk bad u moet kiezen voor uw nieuwe badkamer? Van Son Installaties geeft u graag 4 tips om u op weg te helpen.

1. Traditioneel wit of toch gekleurd?

U heeft ervoor gekozen om de badkamer aan te gaan pakken. Misschien wilt u deze enkel laten renoveren, maar het kan ook zijn dat u wilt gaan voor een complete badkamerverbouwing. In beide gevallen zijn er keuzes te maken als het gaat om kleur. Voorheen waren alle baden standaard wit, maar zo traditioneel is de huidige badenmarkt niet meer. Er zijn meerdere kleuren beschikbaar. Kiest u voor een trendy kleur of gewoon voor een kleur die u zelf mooi vindt? Wij raden u dit laatste aan, om een heel belangrijke reden. Trends komen en gaan. Wanneer de trend van nu volgend jaar verdwenen is, dan bent u niet meer blij met de gekozen trendkleur. Wij adviseren u om altijd uit te gaan van uw persoonlijke smaak.

2. Welk bad kiezen voor de kleine badkamer?

Heeft u beperkte ruimte in de badkamer? Dan is het verstandig om hier rekening mee te houden bij het maken van een keuze uit diverse soorten baden. Het spreekt voor zich dat een ligbad meer ruimte in beslag neemt dan een zitbad. In de regel is het zo dat de inbouwbaden vaak de beste keuze zijn voor een badkamer van kleiner formaat. Deze nemen namelijk het minste vloeroppervlak in beslag.

3. Maak keuzes gebaseerd op wat komen gaat

Het is heel verleidelijk om al uw keuzes te maken op basis van het hier en nu. Een jong stel, dat een eerste woning koopt en een nieuwe badkamer laat plaatsen, houdt natuurlijk het liefst enkel rekening met wat zij zelf graag willen. Maar zijn die keuzes nog steeds praktisch als er over een paar jaar sprake is van gezinsuitbreiding? Een diep bad is bijvoorbeeld niet handig als er kleine kinderen in gewassen moeten worden. Kijk dus goed naar wat u nu wilt, maar zeker ook naar wat er nog komen gaat. Dit geldt uiteraard ook wanneer u al wat ouder bent en u (mogelijk) slecht ter been raakt in de toekomst.

4. Welk bad kiezen voor een grote badkamer?

Grote badkamers zijn voor een heel aardig deel naar wens in te richten. Wat veel mensen bij een grote badkamer willen voorkomen is dat alles tegen de muren aan staat. Het midden van de badkamer blijft volledig vrij en langs de muren staat een opsomming van zaken, zoals de wastafel, het bad, een douchecabine en een toilet. Voor grote badkamers kan het daarom een goede keuze zijn om een vrijstaand bad te kiezen. Hierin zijn veel mooie mogelijkheden, zoals de nostalgische baden op pootjes of de moderne kuipen met schuin aflopende wand of ongelijke wanden. De exacte keuze is uiteraard afhankelijk van uw smaak en stijl.

Wij adviseren u graag over uw nieuwe badkamer

Wanneer u een nieuwe badkamer wilt laten realiseren, of u wilt uw huidige badkamer laten renoveren, dan staan wij voor u klaar met een persoonlijk advies. Wij helpen u bij het maken van keuzes en bieden u inzicht in mogelijke ontwerpen. Zo behoort een 3D ontwerp bij ons altijd tot de mogelijkheden. Uiteraard kunnen wij de nieuwe badkamer ook voor u realiseren. Wij zetten hiervoor een jarenlange ervaring in. Wilt u meer weten? Neem dan gerust contact met ons op. Wij informeren en adviseren u graag.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Snel een loodgieter of CV monteur nodig?

Bel direct 030 – 207 25 08.
24/7 bereikbaar.
Klik om te bellen!

Nieuw sanitair aanleggen of vervangen?

Is uw bestaande sanitair aan vervanging toe? Vraag een offerte aan!
Gratis offerte

CV-onderhoudscontract afsluiten?

Nooit meer omkijken naar uw CV-installatie met een onderhoudscontract.
Neem contact op

Over ons

Van Son Installaties is van een familiebedrijf, dat is uitgegroeid tot een gerenommeerd installatiebedrijf. Wij zijn gevestigd in Vianen en verzorgen alle soort badkamer en -toilet installaties, CV-diensten en loodgieterswerkzaamheden.

Beoordelingen

Contact opnemen

Van Son Installaties