Welke soorten baden zijn er voor de badkamer?

Er zijn tientallen soorten baden te verkrijgen voor een nieuwe badkamer. Wanneer u de badkamer wilt laten verbouwen, dan heeft u meer dan voldoende keuze. Denk alleen maar aan de vorm van een nieuw bad. Kiest u voor rond, rechthoekig of misschien wel driehoekig? Dit zijn nog slechts enkele opties, want er zijn veel soorten baden als het om de vorm gaat. Natuurlijk zijn er wel enkele soorten baden die populairder zijn dan andere varianten. Van Son Installaties legt u de 5 meest gekozen soorten baden voor.

1. Klassieke baden

Het is belangrijk dat uw badkamer goed bij u past. Wanneer u kiest voor een badkamerverbouwing, dan is dat natuurlijk uw kans om de badkamer echt helemaal te maken zoals u dat wilt. Gaat u voor een klassieke stijl? Dan zijn de klassieke baden natuurlijk een ideale keuze. Er zijn niet heel veel soorten baden die los op pootjes staan, maar de klassieke baden laten wel allemaal dit unieke ontwerp zien. Met de klassieke baden op pootjes haalt u pure nostalgie naar uw badkamer.

2. Bateau baden

Bateau baden behoren tot de oudste soorten baden als we kijken naar de vorm. Deze baden werden al gezien in de achttiende eeuw, waardoor deze baden een stukje historie terug weten te brengen naar de badkamer van vandaag. Wilt u oudere tijden laten herleven in uw nieuwe badkamer? Dan is een Bateau bad wellicht de juiste keuze. Deze baden hebben hoge zijden die steil gevormd zijn. De zijden zijn symmetrisch. Hier komt ook de naam vandaan. Een Bateau bad wordt ook wel een boot-bad genoemd.

3. Slipper baden

Het Slipper bad is één van de soorten baden die zijn ontwikkeld op basis van het oudere Bateau bad. Designs veranderen door de jaren heen, maar soms is een eerder design de inspiratie voor een nieuwe variant. Dit is de onderlinge relatie tussen het Bateau bad en het Slipper Bad. De Slipper baden zijn namelijk ontwikkeld met het Bateau bad als inspiratie. De zijden van deze baden zijn eveneens hoog en vrij steil, maar de zijden zijn niet symmetrisch. Eén zijde is schuiner afgewerkt en steekt verder uit, waardoor de badvorm meer lijkt op een schoen dan op een boot.

4. Single Ended baden

Zoekt u specifiek naar soorten baden waarin u echt optimaal kunt ontspannen door lekker achterover te gaan liggen? Dan zijn de Single Ended baden wellicht een goede keuze. Deze baden zijn echt gemaakt om in te relaxen. Aan één kant van het bad zien we een schuine afwerking waar u met de rug achterover tegenaan kunt leunen. De andere zijde is vlak, speciaal voor de verwerking van de kraan of kranen.

5. Double Ended baden

De Double Ended baden zijn varianten op de Single Ended baden. Deze baden hebben namelijk een schuine afwerking aan beide zijden, waardoor het bad symmetrisch is. Veel mensen die een moderne badkamer willen houden van deze strakke afwerking en verkiezen de Double Ended baden om de symmetrie boven de Single Ended baden.

Heeft u een keuze gemaakt uit de soorten baden?

Bent u al op zoek geweest naar een nieuw bad en heeft u een keuze kunnen maken uit de verschillende soorten baden? Dan kunt u natuurlijk Van Son Installaties inschakelen om de badkamerverbouwing voor u uit te voeren. Weet u nog niet goed wat u wilt? Heeft u misschien zelfs nog geen keuze gemaakt uit een douche of bad voor uw nieuwe badkamer? Neemt u dan ook zeker contact met ons op. Wij denken graag met u mee over het ideale ontwerp voor uw nieuwe badkamer.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Snel een loodgieter of CV monteur nodig?

Bel direct 030 – 207 25 08.
24/7 bereikbaar.
Klik om te bellen!

Nieuw sanitair aanleggen of vervangen?

Is uw bestaande sanitair aan vervanging toe? Vraag een offerte aan!
Gratis offerte

CV-onderhoudscontract afsluiten?

Nooit meer omkijken naar uw CV-installatie met een onderhoudscontract.
Neem contact op

Over ons

Van Son Installaties is van een familiebedrijf, dat is uitgegroeid tot een gerenommeerd installatiebedrijf. Wij zijn gevestigd in Vianen en verzorgen alle soort badkamer en -toilet installaties, CV-diensten en loodgieterswerkzaamheden.

Beoordelingen

Contact opnemen

Van Son Installaties